Velkommen

Adfærdsproblem?

 surcat   

Hvornår er der tale om et adfærdsproblem?

Der er tale om adfærdsproblemer, hvis dyret har en uhensigtsmæssig adfærd. Det kan være uhensigtsmæssigt for os (urenlighed, destruktiv adfærd), for dyret selv
(angstreaktioner af forskellig art), eller dyret kan være til fare for andre dyr eller menneskervetdog

Man kan også sige, at der er ekamp02t problem, hvis man synes, der er et problem.

Det skal dog siges, at jeg nu og da møder mennesker, der ikke synes, de har problemer, selvom f.eks. deres hund bider andre hunde/mennesker.
Desværre er det svært at gribe ind, hvis folk ikke selv vil indse, at der er grund til det.

Adfærdsproblemer kan være særdeles vanskelige og frustrerende at rette op
på. De kan sjældent klares med et par gode råd, og de går ikke over af sig
selv, tværtimod: jo før der gribes ind, jo større er chancen for succes.

Første trin er altid at få dyret undersøgt af dyrlægen!

Visse sygdomme kan give afvigende adfærd, ligesom smertefulde tilstande (gigt mm) kan medføre adfærdsændringer, sommetider endda aggression. Det er ikke så smart at bruge tid og kræfter på at arbejde med den urenlige kat, hvis det viser sig, at urenligheden skyldes blærebetændelse. Når fysiske problemer er udelukket, går man videre med den egentlige adfærdsbehandling:

Først skal der stilles endoghyl diagnose, så man ved hvad problemet præcist er og hvad det skyldes: flår hunden tapetet af væggene, fordi den er bange for at være alene eller fordi den keder sig? Herefter kan man begynde at arbejde med at løse problemet.

I nogle tilfælde kan der blive tale om at støtte processen ved hjælp af medicin eller kirurgi (ex. kastration af katten, der strinter eller angstdæmpende medicin til hunden, der ikke kan være alene hjemme).
Hvis ens dyrlæge ikke selv har erfaring med at arbejde med adfærdsproblemer, kan han eller hun henvise til en kollega, der har særlig erfaring og interesse i adfærd.
dogstrint
Du kan også selv finde den nærmeste adfærdsbehandlende dyrlæge på www.dskve.dk

Adfærdsterapeutens rolle er at vejlede og hjælpe ejeren, som selv udfører de adfærdsændrende tiltag derhjemme i det daglige.
Husk, at som ejer har man til enhver tid ansvaret for sit dyrs handlinger.

Held og lykke og husk, at adfærdsproblemer er en af de helt store dræbere: uhyggeligt mange hunde og katte aflives hvert år, fordi deres opførsel er uacceptabel.

Så grib ind i tide, gør noget NU!

dogbid